domingo, 23 de mayo de 2010

bibliografia

·http://es.wikipedia.org/wiki/Historia_de_la_radio


·http://www.educa.madrid.org/web/cp.josesaramago.rivas/radio%20chupete/funcionamiento.htm


·http://recursos.cnice.mec.es/media/radio/bloque1/index.html


·http://google.es/images


...

un parell de fotos de la ràdio





















Les primeres ràdios que varen sortir (les dues primeres) eren molt simples, a mesura que va anar pasant el temps les radios varen anar evolucionant poc a poc i ara a n'aquests moments tenim uns tipus de ràdio amb una tecnologia molt avançada i no tan senzilles com les que hi havia abans (les dues darreres).

Història de la ràdio

El primer receptor de ràdio es va inventar l'any 1887 per Heinrich Hertz, aquesta radio estava influenciada per la telegrafia, la telefonia i les ones magnètiques, pero la transmisio era molt limitada al principi. Però fins a entrant al segle XX en A. Fleming y R.A. Fessenden permeteren la transmisió de veu humana. A partir d'aquest moment es va iniciar el funcionament de la ràdio que avui en dia coneixem.

Tipus de ràdio

-Públiques: depenen de un administrador

-Privades: gestionades en una empresa privada

-Lliures: al marge de cualsevol grup polític o economic

-Culturals i educatives: depenen de centres d'ensanyance

-Asociatives: depenen de unes asosiacions

viernes, 7 de mayo de 2010

Dates importants de l'història de la ràdio

1873: El físic escocès James Clerk Maxwell obté les equacions generals de la propagació de les ones electromagnètiques.
1887: El físic alemany
Heinrich Rudolf Hertz aconsegueix demostrar l'existència de les ones electromagnètiques. A més, descobreix l'efecte fotoelèctric per mitjà d'un descarregador o ressonador.
1890: El físic francès
Edouard Branly inventa un aparell que rep els senyals de la telegrafia sense utilitzar fils.
1896: L'enginyer rus
Alexander Popov inventa la primera antena radioelèctrica. També construeix el primer receptor d'ones electromagnètiques.
1908: A
Califòrnia té lloc la primera emissió radiofònica de caràcter privat de la mà de CH.D.Herrold.
1914-1918: L'ús de la ràdio com a element comunicatiu comença a utilitzar-se entre els exèrcits durant la
Primera Guerra Mundial. La utilitat d'aquest mitjà rau en el seu valor estratègic de la comunicació sense fils i serveix per mantenir el caràcter reservat de les comunicacions.
1918:
Edwin Armstrong patenta el receptor superheterodí.
1920: Primeres transmissions radiodifoses per entreteniment. Això passa el 27 d'agost des de la terrassa del
Teatre Coliseo de la Ciudad de Buenos Aires. El projecte va ser encapçalat pel Dr. Enrique Telémaco Susini i els seus tres col·laboradors: César Guerrico, Luis Romero Carranza i Miguel Mujica, després anomenats «Els bojos de la azotea ».
Comença a funcionar a la ciutat Nord-americana de Pittsburg la KDKA, coneguda per ser la primera estació de ràdio que emet una programació regular i continuada.
1922: El francès
Maurice Vinot emet des de París els primers butlletins d'informació amb notícies d'actualitat general i esports. Això és possible gràcies a l'emissora Radiolé i l'agència de notícies Havas.

lunes, 12 de abril de 2010

Per a qué serveix la ràdio?

La ràdio serveix perquè nosaltres poguem rebre certa informació i poder triar-la -a través de les diferents emisores que ens ofereix la ràdio, també serveix per poder gaudir d'un bon temps amb les bones cançons que ens ofereixen els canals especialitzats en música.

Introducció

La ràdio és la transmissió de senyals a través de la modulació d'ones electromagnètiques que no es poden veure a través dels nostres ulls. La radiació electromagnètica viatja per mitjà de camps electromagnètics oscil·latoris que travessen l'aire i el buit de l'espai. La informació és transportada per mitjà de canviar sistemàticament (modular) certes propietats de les ones radiades, com l'amplitud, la freqüència o la fase. Quan les ones de ràdio passen per un conductor elèctric, els camps oscil·latoris indueixen un corrent altern en el conductor. Això pot ser detectat i transformat en so o en altres senyals que portin informació.